Havermout- cranberry koekjes

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n masterchef ben!
De meeste gerechten die ik post zijn inspiraties van andere bestaande recepten. Ik geef er wel altijd mijn eigen draai aan door iets weg te laten of iets toe te voegen zodat het gerecht nooit hetzelfde is als het recept wat al bestaat, maar zelf verzinnen vind ik toch wel heel erg moeilijk hoor!

Het aller leukst is uiteindelijk dan toch wel dat het gerecht nog steeds enorm lekker is hihi.

Vandaag lekkere havermout koekjes met een twist.

Ingrediënten:
2 (rijpe) bananen
100 gr. (glutenvrije) havermout
40 gr. Lijnzaad
2 tl. kaneel
50. gr. Gedroogd cranberrys
50 gr. Ongezouten noten

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de noten fijn met een vijzel en zet even aan de kant.
Prak de banaan zo klein mogelijk in een grote kom. Voeg hierbij havermout en lijnzaad en mix goed door elkaar. Voeg hierna de kaneel, cranberries en noten toe en mix nog even.

Draai balletjes van het beslag en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de koekjes een beetje plat.

Bak de koekjes in ongeveer 25 min. gaar.

2015-09-04 14.32.41

De koekjes kunnen een beetje zacht blijven maar dit is normaal bij havermout.
Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij gedaan hebben!

Smakelijk.

2015-09-04 14.33.59

Liefs, Chrissy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s