Potluck Party

2015-09-09 11.25.49

Al lange tijd volg ik @Natalieskeuken via instagram. Een vrouw die ik heb leren kennen als lief, eerlijk en zorgzaam. Natalie kookt voornamelijk zuivelvrij en gistvrij vanwege allergieën in haar gezin. Haar passie en creativiteit hierin heeft me enorm aangesproken!

Een tijdje terug zag ik op Natalie haar instagram een oproep voorbij komen. Samen met @Eefsfood organiseerde ze een Potluck in Natalies Keuken. Eefje is vooral een koningin in bakken en haar gerechten zien er dan ook altijd uit als kunstwerken! Om jaloers op te worden 😉

Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij iedere persoon een zelfgemaakt gerecht meebrengt en deelt met alle aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch voldaan is en een gezellige ochtend/middag/avond heeft gehad, waarbij het “luck”-element een belangrijke rol speelt.

Ik gaf me op en bedacht me wat ik zelf dan eens in elkaar moest flansen. Het is gelukt hoor hihi, maar wat het geworden is lees je een stukje verderop 🙂

9 september 2015, ik stap Natalies keuken in. Ik ben de eerste! Oké dat is niet helemaal waar, ik was de eerste voor de potluck. Aan de mooie grote keukentafel van Natalie zit Marike van Oh My Pie. Helaas kon Marike zelf niet bij de Potluck zijn maar is ze wel speciaal voor ons een goddelijke lekkere taart komen brengen!!
Van glutenvrije ‘last’ naar glutenvrij feestje, enthousiast en creatief met taarten.
Hmm echt ware feestjes die taarten van Marike!

IMG_1060

Er was een mooie opkomst, de keukentafel zat lekker vol. Langzaam druppelde iedereen binnen met haar gerecht. Yummie. Je kreeg steeds meer zin om overal je tanden in te zetten!

Eefje had een onwijs leuk idee. Iedereen ging met haar gerecht op de foto. Hierna konden we onze recepten delen en zo de gerechten die we lekker vonden nog eens namaken 🙂

Hieronder laat ik zien wie erbij waren en wat voor lekker gerecht ze mee gebracht hadden! Ook het recept zal ik erbij vermelden en het instagram account of de website van de meiden zodat je zelf eens rond kan snuffelen voor nog meer lekkere ideeën.

quote


IMG_1045
Natalie

Instagram@Natalieskeuken
Websitehttp://www.natalieskeuken.nl/
Gerecht: Healthy snickers
Recepthttp://www.natalieskeuken.nl/zoet/snacks/healthy-snickers/


IMG_1043
Eefje

Instagram@Eefsfood
Websitehttp://eefsfood.nl/
Gerecht: Vegan koffie-kaneel noten bites
Recepthttp://eefsfood.nl/vegan-koffie-kaneel-bites/#more-1169


IMG_1032
Sabrina

Instagram@Smkerkhof
Website: –
Gerecht: Paleo Pims jam koekjes
Receptwww.foodquotes.nl/jam-koekjes-pims-paleo/


IMG_1029
Melanie

Instagram@Melaniezevenbergen
Websitehttps://www.facebook.com/Melaniesfitfood/
Gerecht: Mango-Passievrucht kwarktaart
Recept:
Benodigdheden:
Blender of staafmixer – Bakpapier – Springvorm
Ingrediënten voor de bodem:
100 gr. havermout – 15 dadels
Ingrediënten voor de vulling:
500 gr. magere Franse kwark – 1,5 mango – 6 gelatine blaadjes
Ingrediënten voor de topping:
2 passievruchten – 1 gelatine blaadje
Bereidingswijze:
Leg een vel bakpapier in je springvorm. Doe de dadels (als je gedroogde dadels gebruikt, week deze even 10 minuten in heet water) en havermout in de blender tot het een kneedbaar geheel is. Is het te droog, voeg dan wat drupjes water toe. Druk de bodem in je springvorm en zet in de koeling.
De vulling:
Leg de gelatineblaadjes te weken in een schaaltje water. Schil en snij de mango en blend tot een vloeibaar geheel. Meng de mango met de kwark. Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje en doe de geweekte gelatine blaadjes hierbij. Gelijk goed doorroeren en als de blaadjes gesmolten zijn kan dit mengsel bij je kwark. Als alles goed geroerd is kan je vulling op de bodem geschonken worden.
– Laat nu minstens twee uur opstijven in de koeling –
Als laatste de topping:
Leg allereerst weer het gelatineblaadje te weken. Snij twee passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Verwarm de gelatine en meng met het vruchtvlees van de passievrucht. Schenk dit mengsel op je vulling in je springvorm en laat weer een uur opstijven.


IMG_1030
Lotta

Instagram@Lottadenktbreed
Websitehttp://lottadenktbreed.nl/
Gerecht: Vegan ontbijtkoek
Recepthttp://lottadenktbreed.nl/vegan-healthy-ontbijtkoek/


IMG_1031
Kim

Instagram@Greengypsykim
Websitehttps://www.greengypsy.nl/
Gerecht: Red velvet cheesecake brownies
Recepthttps://www.greengypsy.nl/red-velvet-cheesecake-brownie-recept/


IMG_1034
Chrissy  (ikzelf dus)

Instagram@C.enjoys
Websitehttps://chrissyromme.wordpress.com/
Gerecht: Appel-bananenbrood
Recepthttps://chrissyromme.wordpress.com/2015/09/02/appel-bananenbrood/


IMG_1035
Thirza 

Instagram: @Thirzaloves
Website: –
Gerecht: Chocoladetaart
Recept:
Benodigdheden bodem:
1/4 cup coconut oil, gesmolten of heel zacht – 1/4 cup maple syrup – 1/2 tbs pure vanilla extract of poeder of naar smaak – Pinch zout – 1/2 cup water – 1/2 cup coconut flour – 1/4 cup potato starch.
Bereidingswijze:
Eerst de droge ingrediënten mengen en daarna aan de vloeibare gemengde ingrediënten toevoegen. Even door de foodprocessor en dan met de hand mengen. Eventueel een handje noten van tevoren malen voor een lichte bite. In een 7″ springvorm platdrukken en gaatjes met een vork erin prikken. 22 minuten op 180C of tot dat de bodem goudbruin wordt.
Benodigdheden vulling:
3 vellen gelei geknipt met 1/2 cup water – ¾ cup raw cashews, pre-soaked, het liefst een nachtje – ¼ cup coconut oil, gesmolten – 1 kleine avocado of 2/3 van een grote – 1/3 cup maple syrup of agave siroop – 1 tsp pure vanilla extract of 1 boon – Helft van 1/2 cup cacao poeder.
Bereidingswijze:
Doe een 1/2 cup water in een pannetje met de in stukken geknipte vellen gelei. Je kunt ook agar agar gebruiken het is dan dezelfde hoeveelheid geloof ik. Zorg dat je tijdens het verhitten op medium vuur constant blijft roeren totdat het mengsel een geheel is. Zet het daarna apart zodat het een beetje afkoelt. Niet laten koken. Gooi de kokosolie (geraffineerd), maple siroop, avocado, cashewnoten en vanille extract in de foodprocessor en laat 5 minuten draaien tot het mengsel glad is. Ga af en toe tussendoor door het mengsel en langs de randen van de mengbak. Voeg de cacao poeder en geleimengsel erbij, beetje roeren en laat de foodprocessor nog even draaien. Gooi het daarna over de afgekoelde bodem, dek af met folie en zet in de koelkast. Maak hierna de topping.
Benodigdheden topping:
1/3 cup kokosnootolie (vloeibaar) – 1 tsp vanilla extract – 3 tbsp agave nectar/maple siroop – 6 tbsp cocao poeder.
Bereidingswijze:
Helft voor een dunne laag, alles voor een dikke laag topping. Giet boven op de taart en tik even tegen de springvorm zodat het mooi glad wordt. Leg de taart in de koelkast of de vriezer.

Hij kan gelijk vanuit de koelkast opgegeten worden en vanuit de vriezer even 20 Minuten laten staan wel even in stukken snijden voor de taart in de vriezer gaat. Als je de taart de avond van tevoren maakt is hij het lekkerst. Moet echt een nachtje opstijven.


IMG_1036
Heleen

Instagram@Heleenslotboom
Websitehttp://www.ciaohelena.nl/
Gerecht: Bagels & Beans cheesecake
Recept:
Benodigdheden:
Sap van ½ verse citroen – 2 zakjes vanillesuiker – 1 eetlepel bakpoeder – 90 gram custard – 300 gram witte basterdsuiker – 1 kilo magere kwark – 200 gram boter – 1 ei – 4 eidooiers – 1 pak bastognekoeken.
Bereidingswijze:
Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen – Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven. (Ovens verschillen veel van elkaar. Dus controleer de eerste keer dat je de cheesecake bakt of het eindresultaat naar wens is en verleng indien nodig de baktijd)
– Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.


IMG_1047
Danigna

Instagram@Kroeppoek
Website: –
Gerecht: Mango – kokos brood
Recept:
Benodigdheden:
200 gram kokosmeel (spelt of amandelmeel kan ook) – 60 gram geraspte kokos – 50 gram gemalen walnoten – 2 rijpe mango’s – 65 gram kokosolie – 4 middelgrote eieren – 1 tl bakpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kokosmeel, 50 gram kokosrasp, bakpoeder en gemalen noten door elkaar mengen in een kom. Schil de mango’s en ontpit ze, snijd er 1 in blokjes en pureer de ander.
Smelt de kokosolie (vet hier ook je bakblik mee in) en kluts dit met de eieren, voeg dit dan toe aan de droge ingrediënten.
Voeg de helft van de gepureerde mango toe en roer alles tot een beslag.
Voeg dan de mango blokjes toe en giet dan het beslag in het bakblik.
Bak voor ongeveer 40 minuten.
Als het brood is afgekoeld smeer je het in met de overgebleven mango puree en strooi de overgebleven kokos eroverheen.


IMG_1049
Claudia 

Instagram: @Claudiastarbeekhuis
Website: –
Gerecht: Champignons in knoflookolie
Recept:
Benodigdheden:
3 el aromatische olijfolie – 225 gram champignons, steeltjes afgesneden, schoongeborsteld, als ze een klein maatje hebben heel laten en anders in stuken gesneden – 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden – 2 tl vers citroensap – 2 el droge (fino) Spaande cherry – 1/4 bouillon naar keuze – 1/2 tl paprikapoeder – 1/2 gedroogde Spaanse peper zonder zaadjes – versgemalen peper – 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze:
rhit de olie in een braadpan en bak dan de champignons en knoflook voor 2 minuten op hoog vuur – zet het vuur lager en voeg de rest (behalve de peterselie) van de ingrediënten toe – laat dit voor een paar minuten pruttelen – Strooi als laatste de peterselie eroverheen.


IMG_1050
Hanin

Instagram: @fitfoodfarma
Websitehttps://fitfoodfarma.wordpress.com/
Gerecht: Worteltaart
Recept: Die is er helaas niet.. (Hanin was zo enthousiast aan het bakken geweest dat ze vergeten is om het gerecht op te schrijven)


Als laatst doken Natalie en Eefje samen nog even de keuken in voor ons. Ze maakte wat verschillend belegde mini broodjes klaar die de tafel rond gingen.. Ook al zo lekker!

Al met al een geslaagde ochtend waarin we niks tekort kwamen. Super lekker gegeten (of gesnoept, net hoe je het wil noemen 😉 ), misschien een beetje teveel whaha maar ja dat is bijzaak 😛

FullSizeRender-2

Good food, een gezellig gezelschap,
leuke verhalen en veel lol is ‘always a good idea’!

Liefs, Chrissy

Advertenties

3 gedachtes over “Potluck Party

    1. Dankje voor je reactie. Gezellig en lekker was het absoluut. We konden bijna rollend naar buiten 😉 Waarschijnlijk komt er wel vaker een potluck! Maar wanneer durf ik niet te zeggen.. De instagram van Natalie & Eefje in de gaten houden en dan komt het vast goed 🙂

      Liefs..

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s