Havermout ‘appeltaart’ muffins

Appeltaart, maar dan anders 😉

Ingrediënten voor 12 muffins:
– 250 gram havermout
– 1 (bio)ei
– 500 milliliter ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige drank)
– 2 eetlepels lijnzaad
– 1 flinke appel
– 60 gram rozijnen
– 2 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel honing

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de havermout, de bakpoeder, de kaneel, het ei, de ‘melk’ en de honing in een grote kom en mix goed door elkaar.

Laat het mengsel even staan zodat de havermout het vocht opneemt en zodat het beslag wat dikker wordt. Schil ondertussen de appel in kleine blokjes (de schil hoeft er niet af).
Voeg je de appel en rozijnen toe en mix nog even door.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en bak de muffins in ongeveer 40 minuten gaar.

De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Warm zijn ze het lekkerst! Maar wanneer ze afgekoeld zijn kun je ze ook goed in de vriezer bewaren 🙂

2015-11-01 18.04.20

Smakelijk!

Liefs, Chrissy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s